background

backgroundsides
home
portfolio
studio
tarieven
videopitch
videoportret
blog
contact

Nieuwtjes en wetenswaardigheden

filmstrip
kadercopyright
Voorwaarden
VAR verklaring
CV

vrijdag 21 juni 2013


VSEO, al bekend mee ?

Video Search Engine Optimation (VSEO of video SEO) is een deelgebied binnen zoekmachine-optimalisatie en zorgt ervoor dat u beter gevonden wordt door de juiste personen in de zoekresultaten van o.a. Google met behulp van uw beeldmateriaal.

Wat is video SEO eigenlijk?


Bij het bepalen van de ranking richten zoekmachines zoals Google zich op de gehele inhoud van websites. Zo beoordeelt Google de ranking niet alleen op basis van bijvoorbeeld het aantal kwalitatieve tekstlinks, maar ook door de links naar afbeeldingen, kaarten en video. Dit wordt ook wel Google Universal Search genoemd. Met behulp van VSEO zorgen we ervoor dat Google uw online videomateriaal makkelijk kan lezen, waardoor uw ranking verbetert. 

Video SEO gaat over techniek én inhoud!


Techniek: zoekmachines kunnen de inhoud van standaard video’s niet lezen en daardoor niet indexeren. Door gebruik te maken van verschillende VSEO technieken wordt er informatie toegevoegd over de inhoud van de video. Deze informatie kan wél worden gelezen door de zoekmachine, waardoor de kans op een hogere ranking toeneemt. Zonder VSEO helpt uw videomateriaal niet om de juiste bezoekers naar uw site te trekken.

Inhoud: hoewel de zoekmachine de content (inhoud) van een video niet kunnen lezen, is het van groot belang dat uw video de kijker inhoudelijk aanspreekt, zodat ze deze positief waarderen en delen via social media, blogs, bookmarks, etc. Dit vormt dé basis voor een hoge ranking.  

Hoe kan ik mijn naamsbekendheid vergroten met video SEO?


Prominent zichtbaar: in de internet zoekresultaten van Google worden in de reeks van resultaten slechts één of twee video’s getoond, die daardoor direct opvallen. Met behulp van video SEO verhoogt u de kans om op deze positie te komen, wat direct resultaat oplevert in het aantal bezoekers dat naar uw website klikt. Door uw logo en merknaam in uw video te verwerken wordt uw organisatie visueel herkenbaarder onder uw doelgroep. 

Autoriteit uitstralen: met behulp van VSEO wordt u uitgedaagd om met uw video productie écht de interesse van de kijker te wekken. Als u uw video niet inzet als een standaard visitekaartje, maar probeert iets te brengen dat verrassend of waardevol is voor uw doelgroep (in de vorm van nieuws, kennis, innovatie, etc.) zal deze ‘vanzelf’ verspreid worden onder uw doelgroep en wordt u door een hogere ranking beter vindbaar. 

Wat is de toegevoegde waarde van Burnett Television in Video SEO?


Video SEO is een relatief nieuwe techniek, die effect heeft op uw (online) imago. Burnett Television hanteert een gedegen aanpak waarbij uw organisatiedoelstellingen het uitgangspunt vormen, de professionele productie garant staat voor het ‘verbeelden’ van de juiste boodschap en het toepassen van VSEO techniek zorgt voor online zichtbaarheid. Door het hele proces te begeleiden wordt Video SEO geen doel op zichzelf, maar vormt het onderdeel van uw (video) marketing strategie en draagt het daadwerkelijk bij aan uw doelstellingen.

Blog Archive

MUTSAERS