background

backgroundsides
home
portfolio
studio
tarieven
videopitch
videoportret
blog
contact

Nieuwtjes en wetenswaardigheden

filmstrip
kadercopyright
Voorwaarden
VAR verklaring
CV

maandag 24 juni 2013


9 tips voor video op de website

1Twijfel je nog of je video wel moet gebruiken op jullie website? Ga ervoor! Bezoekers  staan open voor video en blijven daardoor langer op de site.

2Consumenten vinden het meestal prima als op de landing-pagina meteen video te vinden is. Zakelijke gebruikers willen vaak eerst wat feiten. Plaats op een business-to-business website je video daarom niet gelijk op de eerste pagina.

3Maak de web-versie van de video niet te lang. Een video van 30 seconden die je bezoeker van begin tot eind boeit is te verkiezen boven een veel langere video waarbij de kijker binnen 'n minuut afhaakt en niet het hele verhaal te zien krijgt.

4Laat het aan de bezoeker over om de video te starten. Geef aan hoe lang de video duurt en geeft de bezoeker de controle.

5Sla de video op in een efficiënt formaat met beperkte bestandsgrootte zodat hij direct start. Een video die eerst moet bufferen leidt tot ongeduldige bezoekers die wellicht al afhaken nog voordat de video begint.

6Laat de video eindigen met een overtuigende oproep aan de kijker voor een vervolg actie, bijvoorbeeld om contact op te nemen voor meer informatie.

7Geef kijkers de mogelijk de video eenvoudig te delen met anderen. Maak er een viral van, niets zo effectief als digitale mond-op-mond reclame!

8Zorg dat je video gevonden wordt door zoekmachines. Geef de video een beschrijvende bestandsnaam, plaats relevante zoekwoorden op de webpagina rondom de video en plaats de video met een beknopte beschrijving op video websites als YouTube en Vimeo.

9Neem contact met ons op voor een gratis brainstorm. Het verplicht je tot niets en in dat uurtje krijg je gratis en voor niks een completer beeld van de mogelijkheden van video om je boodschap bij de doelgroep bekend te maken.

Blog Archive

MUTSAERS